Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Το Νομισματοκοπείο πυροδοτεί την κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ


Ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των δραματικών εξελίξεων του περασμένου καλοκαιριού μπαίνει με δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, TVXS, το οποίο αποκαλύπτει ότι με εντολή Τσίπρα η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο, λόγω φόβων για εισβολή από την πλευρά Λαφαζάνη.

Η α[οκάλυψη όπως ήταν φυσικό ανέβασε τους τόνους στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα το δημοσίευμα έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις νέες αποκαλύψεις Στουρνάρα στον ΣΚΑΙ και έρχεται να φωτίσει μία ακόμα πτυχή των καταιγιστικών γεγονότων που παρ' ολίγον να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός του κοινού νομίσματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε δώσει εντολή στην ΕΥΠ να αποτρέψει τα σχέδια εισβολής στο Νομισματοκοπείο, που φέρεται να σχεδίαζε η Αριστερή Πλατφόρμα (νυν Λαϊκή Ενότητα), που τότε ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το TVXS υποστηρίζει -επικαλούμενο πληροφορίες- ότι όταν ο κ. Τσίπρας πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να "απαλλοτριωθούν" τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο, σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προκειμένου να αποτραπεί κάθε επιχείρηση εφόδου.

Τότε στο Νομισματοκοπείο υπήρχαν αποθέματα ύψους 10 δισ. ευρώ, με τα οποία η Τράπεζα της Ελλάδος εφοδιάζει τις ελληνικές τράπεζες, κατόπιν έγκρισης της ΕΚΤ.

Το σχέδιο δέσμευσης των συγκεκριμένων αποθεμάτων είχε στόχο να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό για να καλυφθούν οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, μετά την επιβολή των capital controls και έως ότου γίνει η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Η ιστοσελίδα επικοινώνησε με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες απάντησαν: "Ουδέν σχόλιο".

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας,μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε: "Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους. Όσο τηρούμε τις υποσχέσεις μας θα είναι θλιβερή μειοψηφία όσοι επιμένουν ακόμη στο Grexit».

Οι δηλώσεις Στουρνάρα προκάλεσαν την οξεία αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ανακοίνωση ΝΔ

Για οσμές κατάλυσης της Δημοκρατίας κάνει λόγο η ΝΔ. "Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αποκαλύπτει, σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας του πως o πρωθυπουργός, με εντολή του στην ΕΥΠ, απέτρεψε την κατάληψη του Νομισματοκοπείου από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ", αναφέρει.

"Θα μπορούσε να είναι αστείο, όμως πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση με οσμές κατάλυσης της Δημοκρατίας. Αναμένουμε, από το Μαξίμου και προσωπικά από τον πρωθυπουργό, άμεσα εξηγήσεις", τονίζει.

Απάντηση Μαξίμου

«Αντί η ΝΔ να ασχολείται με τις γελοιότητες περί Νομισματοκοπείου, θα μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί συνεχίζει να καλύπτει ακόμα και σήμερα το στέλεχος της κ. Παπασταύρου» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε απάντησή του στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου